54

Drie nieuwe viaducten bij A6 binnenkort in gebruik

Over een maand worden de drie nieuwe viaducten van de snelweg A6 in het Weerwatergebied bij Almere in gebruik genomen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Om precies te zijn op zaterdag 9 maart 2019 is het zover.

Nieuwe route

“Lokaal verkeer rijdt voortaan over de snelweg A6 heen in plaats van er onderdoor”, aldus Rijkswaterstaat. “Het tijdelijke viaduct wordt afgesloten en later afgebroken. De op- en afritten Almere Haven (4) vanuit Lelystad en naar Amsterdam worden verplaatst. Ter hoogte van het Weerwater is de A6 zo’n 6 m verlaagd naar de hoogte van het omliggende terrein”.

Bekijk hieronder de nieuwe routes en wegen met onder andere het Viaduct ‘t Oor, Steigerdreefviaduct en de Floriadeviaduct.

Nieuwe viaducten

“Voor de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost bouwt aannemer Parkway6 acht nieuwe viaducten en worden vijf bestaande viaducten verbreed. Drie nieuwe viaducten liggen bij het Weerwater in Almere: viaduct ’t Oor, het Floriadeviaduct en het Steigerdreefviaduct. Deze viaducten zijn in twee delen gebouwd, waarvan het eerste deel afgelopen zomer (2018) al klaar was”.

Foto’s

Bron: Rijkswaterstaat.

Dit vind je misschien ook interessant