In woonzorgcentrum De Kiekendief heerst het besmettelijke Rotavirus. Dat meldt Zorggroep Almere. 23 bewoners zouden het virus hebben gehad. Dat zijn er nu nog acht. Er zou een opnamestop zijn en een geplande verhuizing is uitgesteld.

Rotavirus

De infectie wordt overgebracht door contact met de ontlasting of met braaksel van een patiënt waarna opname van het virus door de mond plaatsvindt. Ook is het virus overdraagbaar door handcontact. Na een incubatietijd van 1-3 dagen treedt meestal misselijkheid en overgeven op, daarna volgt diarree. Na een paar dagen houdt het overgeven op, waarna de diarree langzaam mindert. De behandeling is ondersteunend. Voldoende drinken is belangrijk, indien mogelijk met een oraal rehydratiemiddel.

Protocol

Zorggroep Almere heeft geen protocol voor het virus. Wel lijkt het virus veel op het Norovirus. De Kiekendief hanteert daarom de regels die voor het Norovirus gelden.

Comments are closed.