Almere groeit. In de komende decennia breidt onze stad zich uit tot 300.000 inwoners. Deze toenemende verstedelijking vergroot de behoefte aan mobiliteit. Hoe ontwikkelen we in Almere een mobiliteitssysteem dat kan meegroeien met de stad? Op die vraag hoopt het mobiliteitscafé Almere een antwoord te vinden.

‘Denk over de toekomst’

“Om ook in de toekomst aan de groeiende vraag naar mobiliteit te voldoen, worden
we gedwongen om na te denken over de mobiliteit van de toekomst”, aldus de gemeente Almere. “Want ook in 2030 willen we in Almere een mobiliteitssysteem dat veilig, aantrekkelijk, gezond én inclusief is”.

Kunnen nieuwe technologieën en ontwikkelingen, zoals de zelfrijdende auto, ons daarbij helpen? Waar liggen de kansen in ons huidige verkeerssysteem? Op welke regionale verbindingen moeten we de komende jaren onze aandacht vestigen? En hoe zorgen we voor een duurzamer mobiliteitssysteem?

Thema’s

Tijdens het Mobiliteitscafé op 2 gaat het over diverse thema’s binnen dit onderwerp. Er komen diverse vragen voorbij. Originele denkers uit de mobiliteitswereld kijken naar het heden en werpen een blik op de toekomst. Zij gaan met elkaar en u in discussie.

Datum: 26 februari 2019, 20.00-22.00 uur
Locatie: Café op 2, Stadhuisplein 2, Almere

Geert Kloppenburg presenteert de avond. Hij is onder andere bekend van de Podcastmaker voor Expert Podcast Network BNR radio. Ook zijn er diverse sprekers uitgenodigd: Kees Rutten namens ProRail, Jan Hoek (Wethouder mobiliteit), Saskia Kluit (Directeur Fietsersbond) en Raymond Gense (Pon automotive).

Comments are closed.