60

Weekoverzicht: Van mishandeling tot zoete hap

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Aanhoudingen na schietpartij

De politie heeft gedurende het weekend meerdere personen aangehouden na een schietpartij op het Middenhof in Almere Haven. De schietpartij vond plaats op 15 februari.

Aanhoudingen na schietpartij op Middenhof

Booteigenaren Haddock

Booteigenaren die gebruik maken van Jachthaven Haddock weten niet waar zij hun boot moeten laten als de jachthaven plaats maakt voor de Floriade. Momenteel ligt de jachthaven nog op het toekomstig Floriadeterrein. Booteigenaren hebben nog tot 1 mei om een nieuwe plek voor hun boot te zoeken. Vanaf 1 mei 2019 krijgt de grond namelijk een nieuwe eigenaar: de gemeente Almere.

Booteigenaren kunnen geen kant op door verdwijnen Haddock

Bijzonder eerste lam

Deze week kon je bij 1Almere ook een artikel lezen over de geboorte van het eerste lam bij Stad & Natuur Almere. Dit jaar is dat extra bijzonder, want in 2018 werd er afscheid genomen van de oude kudde en is er gestart met een nieuwe kudde van verschillende schapenrassen. Dit Drents Heideschaap ram lam is het eerste lam dat geboren is bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos.

Bijzonder eerste lam voor Stad en Natuur Almere

Overval op KFC Almere

Opnieuw is het raak: de KFC aan de Torontoweg is voor de tweede keer in korte tijd overvallen. De overval werd gepleegd door drie mensen. Eind januari werd dezelfde vestiging van de KFC in Almere Buiten ook al overvallen.

Gewelddadige overval op horecagelegenheid in Almere

Hoofdconducteur mishandeld

Woensdagavond is een hoofdconducteur van de NS mishandeld door een onbekende man. De conducteur werd in de trein, tijdens de rit, mishandeld. De politie meldt dat de mishandeling plaatsvond in de buurt van station Almere Oostvaarders.

Hoofdconducteur mishandeld tijdens treinrit richting Almere

Zoete hap

Dunkin’ Donuts komt naar Almere. Binnenkort wordt er een nieuwe vestiging geopend in het centrum van de stad. Een vestiging die gaat werken volgens een vernieuwd concept. Dat meldt Dunkin’ Donuts.

Binnenkort wordt er ook een nieuwe vestiging geopend van IJsketen Baskin-Robbins. De vestiging is te vinden in het centrum van de stad.  Eerder deze week meldde 1Almere al dat Dunkin’ Donuts naar de stad komt.

Dunkin’ Donuts komt naar Almere

IJsketen Baskin-Robbins komt naar Almere

Gemeente zet subsidie stop

De gemeente Almere stopt met het subsidiëren van zwemvereniging Flevostar. Sinds 2013 werd het bedrag al afgebouwd. Nu heeft de voorzitter van de organisatie een brief ontvangen van de gemeente. Daarin zegt de gemeente de subsidie volledig te beëindigen.

Gemeente zet subsidie voor Zwemvereniging Flevostar stop

Dit vind je misschien ook interessant