55

ChristenUnie wil busverbod voor zwartrijders in Almere

ChristenUnie wil in Almere een busverbod voor zwartrijders. Op die manier wil de politieke partij de zwartrijders in de stad tegengaan.

Zwartrijders

Er worden maandelijks tussen de 600 en 800 busreizigers betrapt die niet hebben betaald voor de rit. Keolis AllGo besloot een boetepakket in te voeren. In zo’n boetepakket zit onder andere een OV-chipkaart voor tien reizen. “Dit leidt naar verwachting tot minder zwartrijders en uiteindelijk ook tot minder agressie en geweld, waar iedereen blijer van wordt”,  aldus de busmaatschappij.

Busverbod

ChristenUnie wil meer doen om zwartrijders tegen te gaan. Een busverbod zou volgens de partij een uitkomst kunnen bieden. Wat de ChristenUnie betreft zou het algehele verbod voor een jaar, of zelfs twee jaar moeten gelden

Incidenten

Eerder meldde 1Almere al dat er geen daling is in het aantal zwartrijders. Er is wel een daling te zien van incidenten in de stadsbussen.

Keolis: “Daling van incidenten op stadsbussen”

Dit vind je misschien ook interessant