De gemeente Almere stopt met het subsidiëren van zwemvereniging Flevostar. Sinds 2013 werd het bedrag al afgebouwd. Nu heeft de voorzitter van de organisatie een brief ontvangen van de gemeente. Daarin zegt de gemeente de subsidie volledig te beëindigen.

Zwemvereniging

“Zwemvereniging Flevostar Almere heeft als doel om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden recreatief te zwemmen. Wij maken hiervoor iedere woensdagavond gebruik van het zwembad Optisport in Muziekwijk”, zo schrijft de vereniging op internet.

Het stopzetten van de subsidie zet de vereniging zwaar onder druk, zo laat de vereniging weten.

Nodig

“Kinderen met een beperking kunnen niet naar een reguliere zwemles”, zegt voorzitter Coenraad Vos in een reportage van de regionale omroep. “De kinderen hebben één-op-éénlessen nodig en die zijn voor veel gezinnen onbetaalbaar. Het zou verschrikkelijk jammer zijn als we niet meer zouden kunnen zwemmen met onze leden”.

“Uiteraard zal er bezwaar worden aangetekend tegen deze beslissing”, aldus de vereniging.

Oppositie

Oppositiepartijen PVV, CDA en Partij Voor de Dieren hebben inmiddels laten weten de subsidiestop onacceptabel te vinden. De Partij voor de Dieren en de PVV pleiten voor het voortzetten van de subsidie zodat de gemeenteraad meer tijd krijgt om een oplossing te bedenken.

Comments are closed.