De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Op 20 maart worden er verkiezingen gehouden. Ook Almeerders kunnen naar de stembus. Provinciale Statenverkiezingen worden één keer in de vier jaar gehouden waarbij leden rechtstreeks door de stemgerechtigde inwoners van de provincie worden gekozen. Stemhulp MijnStem moet inwoners van onder andere Flevoland helpen bij hun keuze.

Stemhulp

MijnStem is een initiatief van onderzoeksbureau Citisens. Bij de ontwikkeling werkten zij samen met verschillende universiteitsstudenten. De site helpt kiezers om hun keuze te maken voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Waterschapsverkiezingen

Tegelijk worden er ook Waterschapsverkiezingen gehouden. De Waterschappen controleren onder andere de kwaliteit van het water en de dijken in de provincie. MijnStem helpt kiezers om een keuze te maken voor de Waterschapsverkiezingen.
De Waterschapsverkiezingen zijn niet zo populair. Toch hebben de Waterschappen een belangrijke taak voor steden en provincies. Meer over het Waterschap Zuiderzeeland is te vinden op hun website.

Foto

Bron: Screenshot website MijnStem.

Comments are closed.