Booteigenaren die gebruik maken van Jachthaven Haddock weten niet waar zij hun boot moeten laten als de jachthaven plaats maakt voor de Floriade. Momenteel ligt de jachthaven nog op het toekomstig Floriadeterrein. Booteigenaren hebben nog tot 1 mei om een nieuwe plek voor hun boot te zoeken. Vanaf 1 mei 2019 krijgt de grond namelijk een nieuwe eigenaar: de gemeente Almere.

‘Tussen wal en schip’

In een brief laten de booteigenaren aan de gemeenteraad weten dat ze vrezen ‘tussen wal en schip te geraken.’ Waar laat je 350 boten? Is de grote vraag. De andere havens in de stad zijn vol en hebben lange wachtlijsten.

Uitbreiden Noorderplassen

Een mogelijke oplossing is het tijdelijk uitbreiden van de haven bij Noorderplassen. Haveneigenaar Philippe van Thiel (Jachthaven Haddock) geeft aan dat de boten daar kunnen liggen zolang er door hem gewerkt wordt aan de plannen voor een nieuwe haven. Hij weet niet hoe lang het gaat duren voordat de nieuwe ligplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Van Thiel heeft de haven van Noorderplassen op het oog als permanente nieuwe bestemming.

Foto

Ter Illustratie. Bron: Pixabay.

Comments are closed.