Hoe krijg je de huidige generatie weer in beweging? Op die vraag wordt eind komende maand naar verwachting antwoord gegeven. Op donderdag 28 maart 2019 delen studenten en docenten hun ervaringen met het Athletic Skills Model (ASM). René Wormhoudt, grondlegger van het ASM, is een van de gastsprekers.

Beweging

“Beweegarmoede van de huidige generatie is een maatschappelijk probleem. In samenwerking met het ASM is op MBO College Poort in Almere met succes een pilot gestart waarbij ASM wordt gebruikt in het Keuzedeel ‘Instructeur overige sporten en trainer/coach overige sporten’”, zo laat het MBO College Almere weten op de website. “Tijdens het door ASM samengestelde en gecertificeerde programma, worden spel en plezier gekoppeld aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Deze unieke en vernieuwende aanpak moet bijdragen aan de maatschappelijke problematiek van beweegarmoede”.

Comments are closed.