Deze week bij 1Almere een interview met Guus van Holland. Daarnaast zie je in nieuwe afleveringen van 1Almere 1Minuut en de 1Almere-podcast veel nieuws uit de stad en omgeving.

Guus van Holland

Guus van Holland (1948) wordt geboren in Bennekom, groeit op in een gereformeerd gezin, gaat naar de School met den Bijbel en doet daarna de HAVO. Hij maakt als 17-jarige zijn debuut in het eerste van voetbalclub VV Bennekom, maar wordt voor het jeugdinternaat van Go Ahead Eagles niet goed genoeg bevonden en afgewezen.

Sport volgt hij nog nauwelijks. Wel breidt hij zijn gevoelsleven uit door het boeddhisme in al zijn vormen te bestuderen en vrijwel dagelijks te mediteren. Zo gaat hij binnenkort naar een stilte-retraite in Frankrijk, in de hoop alsnog antwoorden te vinden op de vraag waarom sport zo’n belangrijke plaats in zijn leven heeft ingenomen. Was het zijn eigen, innerlijke strijd over de zin van het leven? Of iets heel anders?

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door onze collega’s in Bloemendaal.

Headlines

In nieuwe afleveringen van 1Almere 1Minuut wordt er in 1 minuut aandacht besteed aan de actuele headlines van het Almeerse nieuws. In de 1Almere-podcast gaan we uitgebreider in op de headlines en hoor je ook het overige provinciale en landelijke nieuws. Op vrijdag is er een merkwaardige stelling.

Maart

Vanaf maart is 1Almere Actueel terug met uitgebreide reportages. Dan gaan we onder andere langs bij een bedrijf in Almere Stad. Het bedrijf maakt bijzondere scans van kunst.

Comments are closed.