Bij Stad & Natuur is vorige week het eerste lam geboren. Dit jaar is dat extra bijzonder, want in 2018 werd er afscheid genomen van de oude kudde en is er gestart met een nieuwe kudde van verschillende schapenrassen. Dit Drents Heideschaap ram lam is het eerste lam dat geboren is bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos.

Blij verrast

“We waren blij verrast toen we ‘s ochtends opeens een ooi met ramlam in de wei vonden”, vertelt Schaapskooibeheerder Anita online. “De lammetjes waren pas in maart verwacht, maar waarschijnlijk is deze ooi al drachtig geweest toen we haar aankochten. We hebben moeder en zoon direct binnen gezet, waar ze lekker warm aan elkaar konden wennen. Inmiddels mogen ze vanwege het mooie voorjaarsweer ook al naar buiten”.

Schapenpraatjes

“Omdat de rest van de lammetjes pas medio maart worden verwacht, starten de schapenpraatjes ook iets later, namelijk op zondag 17 maart”, schrijft Stad en Natuur Almere. “Van 17 maart tot en met 9 april kun je elke zondag en dinsdag van 15.45 tot 16.15 uur bij de schaapskooi terecht voor de schapenpraatjes. Dit jaar zijn er dus minder lammetjes dan voorgaande jaren, maar er valt veel te vertellen over de nieuwe schapenrassen”.

Foto

Ter illustratie. Bron: Pixabay.

Comments are closed.