Almere City FC heeft vrijdagavond gewonnen van RKC Waalwijk. Het is de derde zege oprij voor de Almeerders.

Wedstrijdverslag

In de eerste minuten van de wedstrijd had de ploeg van Michele Santoni het moeilijk. RKC Waalwijk-speler Stijn Spierings schoot al snel hard op de binnenkant van de paal. Kort daarna leverde City FC-verdediger Bram van Vlerken de bal in bij RKC Waalwijk-speler Sylla Sow. Sow kon eenvoudig scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Niet alleen City FC had het moeilijk in de eerste helft, ook RKC Waalwijk had het zwaar. Door slordig balverlies van de Waalwijkers in de 28e minuut, scoorde Tim Receveur de 0-1.

In de tweede helft hebben beide partijen flink wat kansen gehad. Zo kwam er in de 52e minuut een gevaarlijke voorzet vanuit RKC Waalwijk. RKC Waalwijk-speler Dylan Seys gaf een gevaarlijke voorzet maar City FC-huurling Moustapha Seck heeft de inzet kunnen blokken.

Ondanks de kansen van RKC Waalwijk, heeft City FC toch kunnen winnen.

Klassement

City FC staan nu met 37 punten op de elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week spelen de Almeerders wederom een uitwedstrijd tegen N.E.C. in Nijmegen. De Nijmegenaren staan op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Comments are closed.