58

Weekoverzicht: Edu-Match, Gasleiding en Floriade

Wat gebeurde er afgelopen week bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit Almere.

Voetbalfabriek

Zondagmiddag is de nieuwe speelhal Voetbalfabriek officieel geopend. De Voetbalfabriek is een nieuwe indoor locatie voor iedereen die van voetbal houdt. Het is de eerste Nederlandse speelhal die speciaal is gericht op voetbal.

Voetbalfabriek officieel geopend

‘Lerarentekort: De Challenge’

Het waren drie intensieve dagen van brainstormen, analyseren, ontwerpen, wikken en wegen. Uiteindelijk is het één team gelukt om een goed idee te bedenken tegen het lerarentekort.

Team Edu-match wint ‘Lerarentekort: De Challenge’

Bouwvakker gewond

Bij bouwwerkzaamheden aan de Turkse Sultan Ahmet moskee in de Muziekwijk is deze week een bouwvakker gewond geraakt. Het dak van de aanbouw in ingestort.

Bouwvakker gewond bij werkzaamheden moskee

Vervanging voor wethouder

De ChristenUnie heeft deze week Marjan Haak-Griffioen voorgedragen als vervangende wethouder voor de portefeuille Jeugd, Onderwijs en Gezondheid. Dat liet de partij gisteren weten. Haak-Griffioen was onder andere gedeputeerde Jeugdzorg van de provincie Utrecht en wethouder in Woerden.

Marjan Haak-Griffioen vervangt mogelijk wethouder Dijkstra

Gasleiding Almere Haven

Afgelopen dinsdagmiddag heeft de politie de bushalte bij De Marken afgezet. De bushalte in Almere Haven werd afgezet vanwege een gaslek.

Gasleiding Almere Haven hersteld na gaslek

Bouw Floriadeterrein

Donderdag werd er een start gemaakt met de bouw van het Floriadeterrein. Voor Almeerse begrippen wordt het terrein op een andere manier ontwikkeld dan normaal. “Groen en voeding vormen in het thema Growing Green Cities immers belangrijke pijlers in de ontwikkeling van de stadswijk van de toekomst en de thema’s van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022”, aldus de gemeente Almere.

Bouw Floriadeterrein gaat donderdag van start

Urk niet bij 5 mei viering in Almere

Gemeente Urk heeft laten weten niet aanwezig te zijn bij de nationale 5-mei viering in Almere. De gemeente heeft aangegeven niet deel te kunnen nemen aan de viering vanwege de zondagsrust op die dag. Vijf mei valt dit jaar op een zondag.

Urk niet bij 5 mei viering in Almere

Dit vind je misschien ook interessant