60

Urk niet bij 5 mei viering in Almere

Gemeente Urk heeft laten weten niet aanwezig te zijn bij de nationale 5-mei viering in Almere. De gemeente heeft aangegeven niet deel te kunnen nemen aan de viering vanwege de zondagsrust op die dag. Vijf mei valt dit jaar op een zondag.

Streekproducten

Alle gemeenten in Flevoland zijn gevraagd om een streekproduct te presenteren in Almere. Urk heeft ervoor gekozen om er niet aan mee te werken. De viering wordt niet een dag later gehouden maar de gemeente Urk bekijkt of ze in de week ervoor aandacht aan bevrijding kunnen besteden.

Provincie Flevoland

De provincie Flevoland organiseert de nationale viering van de dag van de vrijheid. Daarbij horen diverse activiteiten. De 5 mei-lezing start daarom in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het onderwerp van dit jaar is ‘In Vrijheid Kiezen’.

Het Bevrijdingsvuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Almere gebracht. Daar ontsteekt minister-president Rutte het vuur.

Dit vind je misschien ook interessant