53

Marjan Haak-Griffioen vervangt mogelijk wethouder Dijkstra

De ChristenUnie heeft Marjan Haak-Griffioen voorgedragen als vervangende wethouder voor de portefeuille Jeugd, Onderwijs en Gezondheid. Dat liet de partij gisteren weten. Haak-Griffioen was onder andere gedeputeerde Jeugdzorg van de provincie Utrecht en wethouder in Woerden.

Ziekte

Op 10 december ging wethouder Aldrik Dijkstra met klachten aan het hoofd naar huis. Volgens het college van B&W zorgen de klachten ervoor dat hij niet goed kan werken. Na verschillende onderzoeken is er ook nog steeds geen oorzaak. “Naar omstandigheden gaat het goed met hem, alleen het herstel vraagt tijd en rust”, aldus het college van B&W.

Vervanging

De ChristenUnie had aangekondigd te onderzoeken wie Dijkstra zou kunnen vervangen. Tot die tijd nam wethouder Jerzy Soetekouw zijn taken waar. Nu heeft de ChristenUnie dus vervanging gevonden. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan. Naar verwachting wordt Marjan Haak-Griffioen aanstaande donderdag tijdens de Politieke Markt benoemd.

Dit vind je misschien ook interessant