57

Bouw Floriadeterrein gaat donderdag van start

Donderdag wordt er een start gemaakt met de bouw van het Floriadeterrein. Voor Almeerse begrippen wordt het terrein op een andere manier ontwikkeld dan normaal. “Groen en voeding vormen in het thema Growing Green Cities immers belangrijke pijlers in de ontwikkeling van de stadswijk van de toekomst en de thema’s van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022”, aldus de gemeente Almere.

Opening

Als openingshandeling gaan de vier partners dan ook een boom beschermen door er een hek omheen te plaatsen. Het gaat om een prachtige Prunus, op het voormalige terrein van Camping Waterhout. De boom was met een boomhut een belangrijk onderdeel van de camping en is vanwege zijn mooie bloei en vruchten van bijzondere waarde voor het te ontwikkelen gebied.

Rond de boom scharrelen straks ook kippen. Zij worden verzorgd door het bouwteam van Dura Vermeer, die op hun beurt de eieren als voedsel gebruiken. Daarmee biedt het hek naast een functioneel aspect ook mogelijkheden voor de thema’s voedsel, duurzaamheid en gezondheid.

Ondertekening

Amvest en de gemeente Almere tekende op 20 december 2018 de ontwikkelingsovereenkomst. “De volgende belangrijke mijlpaal in de realisatie van het Floriadeterrein en de groene stadswijk”, aldus de gemeente.

Amvest gaat het terrein samen met Dura Vermeer ontwikkelen in de OntwikkelingsCombinatie Amvest Dura Vermeer.

Dit vind je misschien ook interessant