57

Derde lichtjestocht in Bos der Onverzettelijken

Afgelopen vrijdagavond werd in het Bos der Onverzettelijken een lichtjestocht gehouden. Bij de lichtjestocht werden er verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verteld.

Organisatie

De tocht werd voor de derde keer georganiseerd. De toch is nog steeds van belang doordat de thema’s van toen op dit moment ook actueel zijn. “Er worden nog steeds mensen buitengesloten. Mensen worden nog steeds gepest. Het gebeurd allemaal nog steeds”, aldus Heleen Visser van de organisatie achter de lichtjestocht tegen de regionale omroep.

Weersomstandigheden

Gewoonlijk verlichten waxinelichtjes het pad langs de verhalenvertellers maar door de harde wind werden die steeds uitgeblazen. Halverwege de tocht begon het ook te regenen, waardoor verschillende mensen afhaakten.

Bos der Onverzettelijken

Het Bos der Onverzettelijken is een monument aan de Vrijheidsdreef in Almere Stad- Oost. Op initiatief van Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945 is tussen 1992 en 1993 het bos aangelegd. Meer dan 2.000 bomen zijn er met de hand geplant, als herinnering aan alle gefusilleerde Nederlandse verzetsstrijders.

Dit vind je misschien ook interessant