64

Weekoverzicht: Baltimoreplein, Festival ZAND en lerarentekort

Wat gebeurde er afgelopen week bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit Almere.

Baltimoreplein

Ondernemers in het centrum van Almere Buiten zijn een petitie gestart om het Baltimoreplein op te knappen. Jolanda van Leeuwen, initiatiefneemster, vindt dat het hoog tijd wordt voor een opknapbeurt.

Ondernemers: ‘Knap Baltimoreplein op’

Planetree award

Het initiatief ‘Altijd Thuis, zelfs bij verhuizing naar het verpleeghuis’ van Zorggroep Almere is genomineerd voor de Planetree award binnen de categorie ‘meest bijzondere en innovatieve project op het gebied van mensgerichte zorg’. Dat meldde de zorgorganisatie online.

‘Altijd Thuis’ van Zorggroep Almere genomineerd voor Planetree award

Lerarentekort

Kwaliteit op school valt of staat bij de juiste mensen voor de klas. Juist daar lopen we de komende jaren tegen problemen aan. Als er niets verandert, dreigt een stevig lerarentekort, ook in Almere. De gemeente wil daarom drie dagen lang het lerarentekort te lijf gaan. Deze week is de gemeente gestart met De Challenge. Het initiatief duurt nog tot zondag.

Gemeente Almere: We gaan drie dagen lang het lerarentekort te lijf

‘Lerarentekort: De Challenge’ staakt inschrijving vroegtijdig

Dinsdag vond de eerste traditionele Joodse bruiloft plaats in de geschiedenis van Almere. Het is tegelijk ook de eerste traditionele bruiloft in de geschiedenis van Flevoland. 1Almere was erbij.

Eerste traditionele Joodse bruiloft

1Almere Actueel: Historische dag voor Almere

Almeerse Sportverkiezing

De genomineerde voor de Almeerse Sportverkiezing 2018 zijn bekend gemaakt door de gemeente. In de afgelopen weken werden de namen van de genomineerde sporters gepubliceerd. Sinds deze week kunnen Almeerders stemmen op hun favoriete sporter.

Genomineerden Almeerse Sportverkiezingen bekend

Strandfestival Zand

Strandfestival Zand heeft een deel van de line-up bekend gemaakt. Onder andere André Hazes, Guus Meeuwis en Ronnie Flex staan op het podium. De twaalfde editie van het strandfestival vindt opnieuw plaats op het Almeerderstrand.

Gedeelte line-up strandfestival Zand bekend

Nieuwe moskee

De Baitul-Afiyat moskee in Almere Poort is open. De moskee is gebouwd en volledig gefinancierd door de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Het motto van deze gemeenschap is ‘liefde voor iedereen, haat voor niemand’. De naam van de moskee betekent Huis van Bescherming.

Nieuwe moskee in Almere Poort opent deuren

Dit vind je misschien ook interessant