91

Flevo Phantoms naar Eredivisie

De senioren-heren van American Footballvereniging Flevo Phantoms gaan vanaf dit seizoen spelen in de Eredivisie. Dat meldt de club op haar website.

Competitie

De Flevo Phantoms spelen hun eerste competitiewedstrijd op zaterdag 16 februari. Om 19:00 uur speelt de club uit Almere tegen de Groningen Giants.

De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 3 maart. Om 14:00 uur trappen de Flevo Phantoms af tegen Hilversum Hurricanes. De finales om het landskampioenschap worden gespeeld tijdens de Tulip Bowl op 7 juli.

Flevo Phantoms Almere

De Flevo Phantoms Almere is een American Footballclub uit Almere. Iedereen die 8 jaar of ouder is en die American Football wil leren spelen, kan bij de Flevo Phantoms terecht.

Kinderen onder 14 jaar spelen Flag Football. De spelregels zijn vergelijkbaar met het reguliere American Football, alleen bij het Flag Football mogen spelers niet getackeld of geblokt worden. Vanaf 14 jaar spelen kinderen Tackle Footall. Daar mogen spelers elkaar wel tackelen of blokken.

De jeugdteams van Flevo Phantoms zijn gemengd, dat betekent dat jongens en meiden samen spelen. De senioren worden wel gescheiden; zo is er een heren-seniorenteam en een dames-seniorenteam.

Huisvesting

American Footballvereniging Flevo Phantoms is gehuisvest op Sportpark De Marken in Almere Haven.

Sportpark De Marken 4A
Almere Haven

Foto

Bron: Logo website Flevo Phantoms.

Dit vind je misschien ook interessant