56

D66 wil straat naar Els Borst vernoemen

D66 Almere wil dat er een straat komt die naar Els Borst wordt vernoemd. Dat heeft de partij laten weten aan de straatnaamcommissie van Almere.

Tien jaar

Volgens de D66-fractie in Almere is het een mooi gebaar als er vanaf 8 februari 2024 een straat, laan, weg, dreef, plein, boulevard of plantsoen naar Borst wordt vernoemd. Dit kan pas vanaf 2024, omdat een persoon tien jaar overleden moet zijn voor een straatnaam-vernoeming.

Belangrijke rol

Afgelopen vrijdag was het precies vijf jaar geleden dat de oud-minister van Volksgezondheid overleed. Borst werd thuis vermoord in haar garage in Bilthoven. Volgens D66 heeft Borst een belangrijke rol gespeeld in het zorgstelsel. Zo werd de basisverzekering ingevoerd voor alle Nederlanders.

Foto

Eigen publicatie.

Dit vind je misschien ook interessant