60

Almeerse Sportverkiezing gaat van start

De genomineerde voor de Almeerse Sportverkiezing 2018 zijn bekend gemaakt door de gemeente. In de afgelopen weken werden de namen van de genomineerde sporters gepubliceerd. Vanaf nu kunnen Almeerders stemmen op hun favoriete sporter.

Prestaties

De winnaars van Almeerse Sportman en Sportvrouw 2018 worden op 27 februari tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum bekend gemaakt. Almeerders kunnen meebeslissen.

Stemmen

Van 6 t/m 17 februari 2019 is de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via een speciale website van de gemeente hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestaat dit jaar uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland) en Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere).

Genomineerden

Kevin Bakker (judo), Jonas de Geus (hockey), Steven Bergwijn (voetbal), Lilian de Geus (windsurfen), Desiree van Lunteren (voetbal) en Yara ten Holte (handbal) zijn genomineerd voor de categorieën Sportman en Sportvrouw van het jaar. Deze sporters hebben in 2018 uitzonderlijke prestaties geleverd in persoonlijke wedstrijden of in teamverband.

Bakker werd afgelopen jaar gehuldigd als Nederlands Kampioen tijdens het NK Judo in Almere. De Geus won samen met het Nederlands hockeyteam de zilveren medaille op het WK hockey in India, en met de Almeerse hockeyclub handhaafde hij zich in de hoogste hockeyklasse van Nederland.

Bergwijn speelt bij PSV en werd daarmee landskampioen en speelde in de Champions League. Ook maakte hij onderdeel uit van het Nederlandse elftal en plaatste zich daarmee voor de finales van de Nations League.

Bij de vrouwen zijn Lilian de Geus, Desiree van Lunteren en Yara ten Holte genomineerd. De Geus werd afgelopen jaar wereldkampioen windsurfen en plaatste zich hiermee voor de Olympische Spelen in Tokio (2020). Ook ontving ze afgelopen september de Almeerse Sportpenning. Van Lunteren speelde in 2018 bij Ajax waarmee ze landskampioen werd en de beker won. Ze kwam ook uit voor het Nederlands damesteam, waarmee ze zich plaatste voor het wereldkampioenschap in Frankrijk (2019). Afgelopen zomer maakte ze een transfer naar SC Freiburg. Ten Holte heeft met handbaltopclub Dalfsen in het voorjaar de nationale beker gewonnen. Ze behaalden daarnaast de tweede plaats bij de nationale landstitel. Ten Holte werd in 2017 nog uitgeroepen tot Almeers Sporttalent van het Jaar.

Lees hieronder meer over de andere genomineerden.

Genomineerden Paralympische Sporters Almeerse Sportverkiezingen bekend

Genomineerden Almeerse Sportverkiezingen bekend

Dit vind je misschien ook interessant