102

Nieuwe moskee in Almere Poort opent deuren

De Baitul-Afiyat moskee in Almere Poort is open. De moskee is gebouwd en volledig gefinancierd door de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Het motto van deze gemeenschap is ‘liefde voor iedereen, haat voor niemand’. De naam van de moskee betekent Huis van Bescherming.

Imam

Imam Safeer Siddiqui is speciaal voor de nieuwe moskee verhuisd van Nunspeet naar Almere. “Almeerders zijn van harte welkom om deze moskee te bezoeken”, aldus de Imam. Voor rondleidingen of overige bezoeken kan contact worden opgenomen met Imam Safeer Siddiqui. Voor overige informatie kun je terecht op de website: www.islamnu.nl of www.alislam.org

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap bestaat uit moslims die geloven dat de Beloofde Messias en Mahdi is verschenen in de persoon van de stichter van de gemeenschap, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad uit India (1935-1908). Na zijn vergaan wordt de gemeenschap wereldwijd geleid door een Khalifa.

Lees hier het verslag van de ceremonie tijdens de eerste steenlegging.

Foto

Moskee Baitul-Afiyat Almere Poort. Foto: Aangeleverd.

Dit vind je misschien ook interessant