55

‘Lerarentekort: De Challenge’ staakt inschrijving vroegtijdig

Meedenken over het lerarentekort in Almere: het kan tijdens ‘Lerarentekort: De Challenge’. De inschrijving stond open voor mensen met goede ideeën. Maar door de grote toestroom aan creatievelingen voor het oplossen van het probleem, is de inschrijving eerder stopgezet. Er zijn inmiddels voldoende personen die deel uitmaken van teams die op zoek gaan naar vernieuwende oplossingen.

Samenwerking

Binnen het project werken de gemeente Almere, het Ministerie van Onderwijs en de Almeerse scholen samen. Studio Why regelt tijdens De Challenge het eten, drinken en de overnachting. Studio Why waarschuwt voor een stevig lerarentekort als er nu niets gebeurt.

Oplossingen

Drie dagen lang wordt er door teams gezocht naar oplossingen. De teams krijgen iedere dag twee masterclasses om inspiratie op te doen. De hoofdprijs voor het beste idee is 1500 euro.

De Challenge start vanaf morgen en duurt tot en met zondag 10 februari aanstaande.

Dit vind je misschien ook interessant