55

Sportclub voor mensen met ernstige beperkingen

In november en december 2018 is er in de gymzaal van Olivijn een pilot gestart met een aantal deelnemers voor een nieuwe sportclub voor mensen met ernstige beperkingen. Dat meldt welzijnsorganisatie De Schoor. Sportclub MOVE is er voor kinderen, jongeren en volwassenen (tot 40 jaar) met een ernstig meervoudige beperking, die in Almere wonen of naar school gaan en die op zoek zijn naar een sportieve vrijetijdsbesteding.

Beperking

Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebben behoefte aan sporten en bewegen in hun vrije tijd. De nieuwe sportclub MOVE voorziet daarin. Sportclub MOVE betekent: Motorische Ontwikkeling Voor EMB.

Samenwerking

“MOVE is een samenwerking tussen meerdere partijen, waaronder Stichting Almere Speciaal (SBO Olivijn en VSO Aventurijn), Triade en De Schoor”, zo schrijft De Schoor. “Het ontwikkelen en oprichten van deze sportclub is mogelijk door subsidie van de Sportimpuls van ZonMw. De activiteiten worden uitgevoerd door Simone Tang en Jolanda Gudde van Team Sport van De Schoor. Daarnaast wordt aan studenten ALO en Sport & Bewegen een stageplek geboden om zodoende werk ervaring op te doen met deze doelgroep binnen dit unieke project”.

Nieuwe groep

“In het project werken we met kleine groepen van maximaal 5 deelnemers”, aldus De Schoor. “In januari gaat het project definitief van start met 1 groep in de gymzaal van Olivijn. In het eerste kwartaal van 2019 komt daar nog een groep bij, mogelijk op een woonzorglocatie van Triade”.

Dit vind je misschien ook interessant