53

Keolis Nederland en MBO College Almere gaan samenwerken

Keolis Nederland en MBO College Almere zetten in op een langdurige samenwerking waarbij Keolis Nederland stageplaatsen voor handhavers-in-opleiding ter beschikking stelt. Dat meldt Keolis. De samenwerking werd op maandag 28 januari 2019 officieel bekrachtigd door de ondertekening van een convenant.

Veiligheid

MBO College Almere is erg blij met de mogelijkheid om studenten een goede voorbereiding te bieden op de arbeidsmarkt. “De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv), is een belangrijk onderdeel van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV)”, aldus het MBO College Almere. “Via de stage specialiseren studenten zich verder in domein 4, openbaar vervoer. De stage bestaat uit twee blokken met een totaalperiode van 23 weken. Tijdens de stage verrichten de studenten dezelfde werkzaamheden als de professionele BOA’s (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren) van allGo, zoals het houden van toezicht op de veiligheid, verlenen van service en uitvoeren van controlewerkzaamheden”.

Tijdens de stagewerkzaamheden worden studenten gekoppeld aan een praktijkleermeester, een gecertificeerde BOA met de bevoegdheid om leerlingen in de praktijk op te leiden.

Keolis

Ook Keolis is zeer verheugd over de samenwerking: “Wij vinden het belangrijk om kandidaten die op het punt staan hun loopbaan te beginnen een kans te bieden voor een goede eerste stap op de arbeidsmarkt”.

Busvervoer

Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in onder andere Almere onder de naam allGo.

Dit vind je misschien ook interessant