65

‘Altijd Thuis’ van Zorggroep Almere genomineerd voor Planetree award

Het initiatief ‘Altijd Thuis, zelfs bij verhuizing naar het verpleeghuis’ van Zorggroep Almere is genomineerd voor de Planetree award binnen de categorie ‘meest bijzondere en innovatieve project op het gebied van mensgerichte zorg’. Dat meldt de zorgorganisatie online.

Award

Op donderdag 21 maart 2019 wordt de Planetree award uitgereikt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie. Deze vindt plaats in Nieuwegein. Naast het Almeerse initiatief zijn er nog twaalf initiatieven genomineerd. Op de initiatieven kan gestemd worden via internet. Iedereen kan tot en met 21 februari zijn of haar stem uitbrengen.

Verhuizing

“Opname, inhuizing… het zijn termen die je niet meer hoort bij onze intramurale ouderenzorg”, schrijft Zorggroep Almere. Bij Zorggroep Almere ben je Thuis. Altijd Thuis. “Er wordt gestreefd naar zelfstandigheid – zoveel als mogelijk – en met hulp daar waar gewenst. Je volgt geen planning die door ons wordt opgelegd, nee, wij volgen zoveel als mogelijk het ritme zoals de bewoner deze zelf wenst en gewend is”.

Foto

Verzorgingshuis De Kiekendief van Zorggroep Almere. Bron: Google Maps.

Dit vind je misschien ook interessant