56

Ondernemers: ‘Knap Baltimoreplein op’

Ondernemers in het centrum van Almere Buiten zijn een petitie gestart om het Baltimoreplein op te knappen. Jolanda van Leeuwen, initiatiefneemster, vindt dat het hoog tijd wordt voor een opknapbeurt. Haar café Het Steegje ligt aan het plein. Het café is nog één van de weinige ondernemingen aan het plein.

Bouwput

“Het Baltimoreplein lijkt al jaren een bouwput door onder meer openliggende straatdelen, bouw, verbouw, herstelwerkzaamheden, kapotte verlichting en het gebruik van het Baltimoreplein als opslagplaats voor onder meer bouwbedrijven”, schrijft Van Leeuwen boven de petitie. Volgens haar blijft hierdoor het publiek weg.

Horecaplein

“Het Baltimoreplein is door de gemeente Almere ooit aangewezen als ‘horecaplein’, maar de gemeente zet zich hiervoor niet voldoende in”, aldus Van Leeuwen. Zij vindt dat de gemeente het plein heeft laten afglijden tot afvoerputje van het centrum van Almere Buiten. “Ondernemers gaan failliet, staan op het punt om failliet te gaan of hebben het zwaar”, schrijft Van Leeuwen. Zij geeft aan dat de huur in Almere Buiten Centrum vele maler hoger is dan in het centrum van Almere Stad.

Doel

Het doel van de petitie is dat de gemeente voor een betere uitstraling van het centrum moet zorgen. Dat nodigt het winkelend publiek meer uit. “Ook pleiten wij voor aanpak van de busbaan waarover in januari tijdens een rondetafelgesprek overleg is geweest met wethouder Hilde van Garderen, en mogelijk bemiddeling tot verlaging van de huur”, aldus Van Leeuwen.

Petitie

De petitie is online te ondertekenen.

Foto

Baltimoreplein in Almere Buiten. Bron: Google Maps.

Dit vind je misschien ook interessant