Ruggero Mannes tekent eerste profcontract bij Almere City FC

Deel dit artikel

Ruggero Mannes is nu officieel prof bij Almere City FC. Gisteren kreeg hij zijn profcontract die hij uiteraard tekende. De 20-jarige rechtervleugelverdediger is nu tot medio 2021 aan de club verbonden.

‘Een fantastisch karakter’

“Mannes is een speler die je in het veld liever niet tegenover je hebt staan”, zegt Technisch directeur Robert Maaskant op de website van Almere City FC. “Hij heeft een fantastisch karakter en een partij positieve agressie. Hij viel positief op bij Jong, maar liep aan het begin van het seizoen een vervelende blessure op. Hij heeft zich daar op karakter van teruggevochten en wij zijn zeer blij met de ontwikkeling die hij doormaakt.”

Debuut

Mannes sloot in juli 2017 aan bij de jeugdopleiding van Almere City FC. De verdediger sloot voorafgaand aan het huidige seizoen aan bij de trainingen van de selectie en maakte de laatste wedstrijd voor de winterstop  zijn officiële debuut in de basis bij de Almeerse club.

Hij kwam dit seizoen drie keer uit voor de hoofdmacht en zeven maal speelde hij voor Jong Almere City in de Tweede Divisie.