We verlaten Almere en reizen af naar onze Zuiderburen. Vandaag staat België centraal en dan kan in ieder geval Jacques Brel niet ontbreken. Er is overigens een link tussen Almere en Jacques Brel. In de Almeerse Muziekwijk ontbreekt de Jacques Brelweg uiteraard niet.

Klik hieronder op de knop om te luisteren via de website van RB. Deze uitzending wordt door de podcastwebsite van RB mogelijk gemaakt.

Klik hierboven op de blauwe knop om te luisteren.

Muziek

We beginnen met populaire Belgische hits van toen die ook ver buiten de Belgische landsgrenzen populaire waren. In dit programma even uit de vergetelheid gehaald van soms wel decennia lang. Daarna nog liedjes zowel uit het Wallonische als van het Vlaamse gedeelte.

Vervolgens ook nummers die de 80-jarige oorlog doen herleven en tegen het einde een lied dat aan de 1ste Wereldoorlog doet herinneren met een stemmig slot.

Headlines

Morgen kun je weer luisteren naar de actuele headlines in een nieuwe aflevering van 1Minuut. Ook is er een nieuwe podcast. Meer uitgebreide artikelen zijn te vinden in ons nieuwsoverzicht.

Comments are closed.