66

Weekoverzicht: Geld tekort, genomineerden en Almere City FC

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met een selectie van de meest opvallende berichten.

Almere City FC

Edoardo Soleri speelde zaterdag voor het laatst bij Almere City FC. Direct na de thuiswedstrijd tegen FC Twente, die door de Almeerders verloren werd met 1-3, maakte de AS Roma huurling bekend dat hij vertrekt. De aanvaller wordt door zijn ploeg teruggehaald naar Italië en stapte zondagmorgen op het vliegtuig.

Edoardo Soleri vertrekt bij Almere City FC

Geld tekort bij Almeerse jeugdhulp

In Almere kampt de jeugdhulp met een geld tekort. Naar verwachting wordt het budget met 2,5 miljoen euro overschreden. “Een afwijking van 4 procent”, aldus wethouder Jerzy Soetekouw.

Specialistische jeugdhulp wordt vernieuwd

Conciërge van het jaar

De genomineerden voor het ‘Conciërge van het jaar 2018’-verkiezingen zijn bekend. De verkiezingen worden al een paar jaar georganiseerd door D66 Almere.

Genomineerden ‘Conciërge van het jaar 2018’ bekend gemaakt

Oplaten ballonnen verbieden

Als het aan D66, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, PvdA en de SP ligt, moet het oplaten van ballonnen in Almere verboden worden. Het materiaal van de ballonnen is schadelijk voor de natuur en voor dieren. Donderdag werd er over gesproken in de gemeenteraad. Veel partijen zijn voor een verbod.

Lokale partijen willen oplaten ballonnen verbieden

Ali Motamed

130.000 euro: dat zou het bedrag zijn dat mogelijk werd uitgeloofd voor de liquidatie van de Iraniër Ali Motamed in Almere. Althans, dat vermoedt het Openbaar Ministerie. Dinsdag werd de eerste rechtszaak gehouden rond de moord op Ali Motamed. De rechtszaak vond plaats in de Osdorpse ‘bunker’ in Amsterdam. Naoufal ‘Noffel’ is één van de verdachten.

Eerste rechtszaak rond moord op Ali Motamed

Fietsbrug ‘Overheen’

De fietsbrug tussen de Kromgouw en de Overgouw in Almere Haven moet blijven. Dat vinden buurtbewoners die een petitie hebben ondertekend. De petitie werd gestart door Betty Blank.

Petitie voor behoud fietsbrug ‘Overheen’

Verdachte moord Esther Paul vrijgelaten

De rechtbank heeft verdachte Mike J. (45) vrijgelaten wegens onvoldoende aanwijzingen bij de moord op de Almeerse Esther Paul (43). Dat meldde het Parool.

Verdachte bij betrokkenheid moord Almeerse Esther Paul vrijgelaten

Dit vind je misschien ook interessant