68

Politieke Markt: Van overlast ballonnen tot overlast snellaadstation

Vandaag vindt de 541ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Verbod op oplaten (wens) ballonnen

Het oplaten van ballonnen lijkt iets heel onschuldigs. Toch is dat het niet. Althans, dat vinden diverse politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad. Als het aan D66, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, PvdA en de SP ligt, moet het oplaten van ballonnen in Almere verboden worden. Het materiaal van de ballonnen is schadelijk voor de natuur en voor dieren.

Vanavond wordt er over dit onderwerp gesproken in Zaal Hout.

Stelling: Ballonnen oplaten moet verboden worden in Almere

Eden Holland

De gemeente deed eerder onderzoek naar mogelijkheden om een nieuw educatief botanisch park naar Almere te halen. Eden Almere, zoals het park zal heten, komt ten zuiden van de A6 te liggen. Het park komt tussen het kasteel en het Floriade-gebied. In het park komt een kas, omgeven door ‘belevingstuinen’ en een ‘ontdekkingsbos’. 

“De fractie van de PVV is van mening dat over dit soort grote initiatieven niet via de begroting besloten moet worden”, zo laat de partij weten.

Vanavond wordt er over Eden Almere gesproken in Zaal Stad.

Onderzoek naar komst Eden Holland in Almere

Snellaadstation elektrische auto’s

De meeste politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad hebben twijfels over de plaatsing van een snellaadstation voor elektrische auto’s. Dat bleek donderdag tijdens een Raadsvergadering op de Politieke Markt. Het idee is om een snellaadstation te plaatsen in de Muziekwijk. De service voor elektrische wagens zou op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg worden geplaatst.

De bespreking van vanavond start met een reactie van de indieners op de inbreng in eerste termijn,
eventueel gevolg door een tweede termijn. Vanavond meer in Zaal Buiten.

Partijen betwijfelen plaatsing snellaadstation in Muziekwijk

Almeerse hotels

Het aantal hotels in Almere groeit flink. Daarom wil de raad dat er controle blijft op de groei. Vorige week werd er al over dit onderwerp gesproken. De politieke partijen in de raad hebben diverse moties ingediend. Vanavond worden de moties behandeld in Zaal Stad.

Andere onderwerpen

Vanavond gaat het over het ‘Actieplan Veiligheid 2019-2022‘, de actualisatie ‘geheimhouding gemeenteraad 2016‘ en het bodembeleid. Daarnaast is er een motie van de PVV over het doorontwikkelen van wijkteams.

Foto

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Wikipedia).

Dit vind je misschien ook interessant