53

Gemeente.nu loopt een dag mee bij project ‘Zorg Speciale Mensen’

Nieuwswebsite Gemeente.nu ging mee op huisbezoek met Dayde Madigan. Madigan werkt bij de gemeente Almere en is sinds een half jaar gedetacheerd op het project ZSM (Zorg Speciale Mensen). In een interview bij Gemeente.nu vertelt zij over haar werk.

Op pad

Madigan is veel op pad voor veldwerk en het voeren van persoonlijke gesprekken. Het is volgens Madigan belangrijk om in de huid te kruipen van de doelgroep: “Als je in een bepaalde situatie zit kom je in de overlevingsmodus, wat je achtergrond ook is”, zo vertelt ze in het interview.

Madigan zit doorgaans één dag per week op een flexplek in het stadhuis van Almere en een dag op het kantoor van de ombudsman.

In het interview gaat Madigan op bezoek bij een Almeerder die woont in het oude deel van de stad; in een wijk met compacte sociale huurwoningen.

Interview

Lees het hele interview bij Gemeente.nu >

Dit vind je misschien ook interessant