Gisterochtend zijn er zes verdachten aangehouden in een groot onderzoek naar vals geld. Dat meldt de Politie. De recherche zet het onderzoek voort.

Almere

“In het onderzoek dat sinds juni 2018 gaande is, werkt de recherche nauw samen met Europol, de Marechaussee en de Nederlandse Bank”, zo laat de politie weten. “Het gaat hier specifiek om de vervaardiging van valse bankbiljetten van onder andere 20 en 50 euro. Het onderzoek leidde naar deze zes verdachten uit Almere die woensdag in de vroege ochtend werden aangehouden”.

Geldhond

In totaal viel de recherche acht woningen in Almere binnen. Bij de invallen werden er valse biljetten aangetroffen en middelen ten behoeve van de productie en distributie ervan. Ook werd er een geldhond ingezet die speciaal is getraind om echt en vals geld van elkaar te kunnen onderscheiden.

Comments are closed.