52

Vooruitblik: Jong Almere City FC vecht voor degradatie

Hoewel de tweede seizoenshelft pas begonnen is, blikt 1Almere vooruit op de tweede seizoenshelft van Jong Almere City FC.

Eerste seizoenshelft

De start van seizoen 2018/2019 liep voor Jong Almere City FC niet vlekkeloos. De eerste wedstrijd verloor de club van Rijnsburgse Boys: 0-2. Pas bij de derde speelronde wonnen de Almeerders van FC Lienden: 4-1.

Ook na de wisselvallige start van het seizoen heeft Jong Almere City FC niet elke wedstrijd kunnen winnen. Aan het einde van de eerste seizoenshelft bleef de Almeerse club in de ranglijst rond de laatste plaatsen staan.

Beloften-teams

Op dit moment spelen drie beloften-teams in de tweede divisie: Jong Almere City FC (17 punten), Jong Sparta (31 punten) en Jong Vitesse (26 punten).

Omdat er twee beloften-teams mogen overblijven, moet er dus één van de drie degraderen. Het verschil met Jong Vitesse is met 9 punten vrij fors.

Degradatie

De kans is dus aanwezig dat Jong Almere City FC degradeert uit de tweede divisie. De Almeerders staan op dit moment op de zestiende plaats. .

Vooruitblik

Spannend is het zeker voor de fans van Jong Almere City FC. Aankomende zaterdag staan de Almeerders tegenover Jong Vitesse. Indien Jong Almere City FC wint, kunnen ze al drie punten inlopen op de club uit Arnhem.

Dit vind je misschien ook interessant