De fietsbrug tussen de Kromgouw en de Overgouw in Almere Haven moet blijven. Dat vinden buurtbewoners die een petitie hebben ondertekend. De petitie werd gestart door Betty Blank.

Noodzakelijk

Blank vindt het noodzakelijk dat de brug behouden blijft. “De brug wordt meer gebruikt dan voorheen”, aldus Blank. Volgens haar maken fietsers en voetgangers meer gebruik van de brug sinds de Krombrug vernield is door een machine. Dat zou maandag zijn gebeurd. De Krombrug ligt even verderop. Blank geeft aan dat er een groot probleem zou zijn ontstaan als fietsbrug ‘Overheen’ er niet zou zijn geweest. Daarom is het belangrijk dat de brug niet wordt verwijderd.

Weinig verkeer

De gemeente Almere denkt daar heel anders over. Volgens de gemeente wordt de brug amper gebruikt. Betty Blank is het daar niet mee eens. Zij zegt een medewerker van de gemeente te hebben zien tellen rond een uur of acht in de avond. “Dan lopen er niet zoveel mensen over de brug heen”, aldus Blank.

Slopen

Fietsbrug ‘Overheen’ is niet de enige brug die in de planning staat om gesloopt te worden. Het gaat ook om een aantal andere bruggen. Die bruggen zouden eveneens weinig gebruikt worden en flink aan renovatie toe zijn. Op dit moment is er nog geen definitief besluit genomen voor de sloop van de bruggen.

Foto

Bron: Google Maps.

Comments are closed.