De nieuwe verkeerssituatie richting Lelystad heeft het er voor veel automobilisten op de A6 niet duidelijker op gemaakt. Automobilisten wijzigen op het laatste moment van rijbaan of rijden door de middenberm. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Ook de situatie in de richting van Amsterdam en Utrecht is volgens weggebruikers onduidelijk.

Onduidelijk

Automobilisten vinden de situatie onduidelijk. Vaak wordt er op het laatste moment gewisseld van rijbaan. Hoewel de borden duidelijk aangeven hoe er gereden moet worden, lijkt het erop dat de weg er niet veiliger op geworden is.

Sinds 12 november geldt de nieuwe en definitieve situatie in de richting van Lelystad.

Kerende automobilisten

Afgelopen maandagavond raakte een automobilist zwaargewond bij een ernstig ongeval. De bestuurder reed op de hoofdrijbaan naar Lelystad en had de afslag naar Almere Buiten Oost gemist. De automobilist keerde vervolgens om en reed via de parallelbaan terug. Een andere bestuurder kon de wagen niet meer ontwijken.

Bestuurders zorgen vaker voor gevaarlijke situaties. De politie heeft de afgelopen tijd veel bestuurders bekeurd die via de berm reden.

Rijkswaterstaat ziet geen aanleiding voor aanpassingen aan de A6 bij Almere Buiten.

Oplossing

Als je de afslag hebt gemist, is er één oplossing:  “Rij gewoon door naar Lelystad en keer daar om”, zegt ook verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen tegen de regionale omroep.

Foto

Oude situatie in de richting van Lelystad. Bron: European Roads on Flickr (Commons – Some Rights Reserved).

Comments are closed.