130.000 euro: dat zou het bedrag zijn dat mogelijk werd uitgeloofd voor de liquidatie van de Iraniër Ali Motamed in Almere. Althans, dat vermoedt het Openbaar Ministerie. Vandaag werd de eerste rechtszaak gehouden rond de moord op Ali Motamed. De rechtszaak vond plaats in de Osdorpse ‘bunker’ in Amsterdam. Naoufal ‘Noffel’ is één van de verdachten.

Ali Motamed

Ali Motamed was tegenstander van het regime in Teheran en leefde onder een schuilnaam in Nederland. Hij werd in 2015 vermoord in de Hendrik Marsmanstraat in Almere Stad. Inlichtingendienst AIVD heeft “sterke aanwijzingen” dat Iran hier achter zat, zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Iran

Volgens het Openbaar Ministerie is het tijdens het onderzoek niet duidelijk geworden dat Iran achter de moord zou zitten. De aanklaagster zei wel dat het ‘opvallend is dat er sprake was van een bewust uitgekozen slachtoffer, zonder een link met de onderwereld. Een ander motief ligt voor de hand’.

Tweede rechtszaak

Aanstaande vrijdag vindt de tweede rechtszaak plaats. Dan houdt de rechtbank in Lelystad een regiezitting rond de twee vermeende daders, Anouar B. en Moreo M.

Comments are closed.