Vandaag in de podcast het nieuws over een grote zoekactie in het Gooimeer en een gesprek tussen Colet van der Ven en Henk Leegte.

Beluister het volledige interview op de website van RB.

Nieuwsoverzicht

In het nieuwsoverzicht vandaag:

  • Grote zoekactie in Gooimeer
  • Politieke partijen twijfelen over plaatsing snellaadstation
  • 27-jarige Almeerse Talita door naar liveshows The Voice of Holland
  • Sport: Edoardo Soleri vertrekt per direct bij Almere City FC
  • Sport: Almere City FC verliest van FC Twente
  • Sport: Badmintonploeg BV Almere niet in play-offs van Eredivisie
  • Het weer.

Interview

In de rubriek Hemelse Modder ontvangt presentator Colet van der Ven de Doopsgezinde theoloog en predikant Henk Leegte (1967). Hij is sinds 2000 predikant bij Doopsgezind Amsterdam in de Singelkerk en in het bijzonder voor leden en vrienden jonger dan 65 jaar.
Henk Leegte ging na het Praedinius gymnasium theologie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed aansluitend zijn kerkelijke opleiding aan het Doopsgezind Seminarium.

Henk Leegte is één van de initiatiefnemers van het project “Preek van de Leek” dat in 2008 van start ging in de Singelkerk in Amsterdam. Niet-professionele prominente Nederlanders met ‘bewezen preekpotentie’ klommen eenmalig de kansel op om hun eigen preek te houden. Zo begeleidde Leegte de cabaretière Paulien Cornelisse bij haar optreden, zie hier.
In 2016 was Leegte te gast in het televisieprogramma De Nieuwe Wereld. Daarin houden “denkers en doeners een bevlogen mini-speech en delen zo hun inspiratie voor een betere wereld. Respect en vertrouwen kunnen de wereld veranderen!”

Dit gesprek wordt mede mogelijk gemaakt door RB. Beluister daar het volledige interview.

Foto

Colet van der Ven en Henk Leegte. Bron: Radio Bloemendaal.

Comments are closed.