55

Deze week: Nog één keer terug in de tijd

In Almere gaan we wel vaker terug de geschiedenis in. Het Erfgoedcafé staat op 31 januari 2019 in het teken van ”opgravingen” in de digitale wereld, 1Almere staat de hele maand januari in het teken van het jaar 2018 en ook de komende week is er weer geschiedenis zichtbaar.

Nog één keer

Komende week blikt 1Almere nog één keer terug op het jaar 2018. Je ziet een terugblik op de maanden oktober, november en december. In de afleveringen van 1Almere Actueel zie je reportages en nieuwtjes uit die drie maanden.

Naast terugblikken is er ook aandacht voor de actuele headlines van het Almeerse nieuws. Je ziet de headlines en de terugblik iedere maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur op deze website.

Vanaf februari kun je luisteren naar nieuwe podcasts met actuele en interessante interviews.

Podcast

Met Daan Molenaar gaan we ook de geschiedenis in. Volgende week zondag staat de podcast in het teken van het land van onze zuiderburen, België. En dan kan in ieder geval Jacques Brel niet ontbreken. Overigens verlaten we Almere voor deze bijzondere muziek. Toch is er een link tussen Almere en Jacques Brel. In de Almeerse Muziekwijk ontbreekt de Jacques Brelweg uiteraard niet.

Erfgoedcafé

We schreven het net al: het Erfgoedcafé staat deze week, op 31 januari 2019, in het teken van ”opgravingen” in de digitale wereld. “In de 21e eeuw zijn internet en computers niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds kort zoekt men naar digitale diensten en producten uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, zoals de “opgraving” naar Atari cassettes uit 1982 met het mislukte spel E.T (vernoemd naar de gelijknamige film)”.

Erfgoedcafé: “Graven tussen enen en nullen”

Dit vind je misschien ook interessant