Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht. Speciaal voor jou geselecteerd door onze redactie.

Sneeuw en gladheid

Dinsdag viel de eerste sneeuw van het jaar. NS paste de dienstregeling aan, er werd flink gestrooid en ook was er plezier in de sneeuw en op het ijs. Uiteindelijk viel er ongeveer 2 á 3 centimeter sneeuw.

Op het spoor en in het busvervoer zorgde de sneeuw nauwelijks voor problemen. Op de weg was dat anders. Even na 17.30 uur stond volgens de ANWB bijna 2300 kilometer file op de Nederlandse wegen. Ook in de richting van Almere stonden lange files. Vooral de A27 was erg druk.

De kou zorgde ook voor ijskoorts. Bij schaatsfabriek Viking in Almere stond de telefoon roodgloeiend. Daarnaast kwamen er via internet veel bestellingen van winkels binnen voor schaatsen. Dat meldde NU.nl.

Afgelopen dinsdag heeft supermarkt Picnic niet alle bestellingen kunnen afronden. De online supermarkt moest namelijk een aantal bezorgopdrachten schrappen vanwege de sneeuwval.

Elektrische auto’s Picnic niet sneeuwbestendig; bestellingen niet afgerond

Elektrische auto’s

En dat elektrische auto’s niet altijd handig zijn, blijkt ook wel bij de plannen voor een nieuw snellaadstation in de Muziekwijk. Fastned wil een laadstation aanleggen. De service voor elektrische wagens zou op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg worden geplaatst.

De meeste politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad hebben twijfels over de plaatsing van een snellaadstation. Zij vinden dat er genoeg andere plekken zijn in de stad en dat de gezondheid van de bewoners voorop moet staan. Het college gaf aan dat er niet voldoende middelen zijn om de vergunning te weigeren.

Toch was er ook positief nieuws over elektrische auto’s: het aantal laadpalen langs de weg groeit in Almere.

Aantal elektrische laadpalen in Almere groeit

Overlast

Ongedierte, overvolle containers en vooral veel troep: bewoners in Stedenwijk Noord zijn het helemaal zat. Dat blijkt uit een enquête. De uitkomsten werden afgelopen week in wijkcentrum De Wijkhoek overhandigd aan wethouder Hoek.

Bewoners willen einde aan afvaloverlast in Stedenwijk Noord

Loslopende honden

En er waren in de afgelopen week meer uitkomsten van enquêtes. De VVD in Almere wilde weten of Almeerders last hebben van loslopende honden. Het gaat om plekken waar het niet is toegestaan een hond los te laten lopen. De partij is met een enquête gestart. De vragenlijst kan tot 30 januari 2019 (12:00 uur) worden ingevuld.

Gemeente ontwerpt nieuwe ‘hondenkaart’

Derde aanhouding

De politie meldde dat er een derde aanhouding is verricht in de zaak rondom de schietpartij in de Maandagstraat. Een 16-jarige jongen uit Amsterdam werd maandagavond aangehouden. Hij zit op dit moment vast. Mogelijk gaat het om de schutter die achterop de scooter zat.

Derde aanhouding in onderzoek beschieting Maandagstraat

Almere door de ogen van de Van Rossems

Afgelopen week werd de eerste aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ uitgezonden. In de  aflevering ging onder andere Maarten van Rossem (historicus) op bezoek in Almere. Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Toch valt er meer dan genoeg te zien in Almere en meer dan genoeg te vertellen over de stad.

De uitzending is terug te bekijken bij NPO Start. Klik op de afbeelding hieronder om de uitzending te bekijken.

Comments are closed.