De meeste politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad hebben twijfels over de plaatsing van een snellaadstation voor elektrische auto’s. Dat bleek donderdag tijdens een Raadsvergadering op de Politieke Markt. Het idee is om een snellaadstation te plaatsen in de Muziekwijk. De service voor elektrische wagens zou op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg worden geplaatst.

Vergunning

Fastned heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd. Bewoners maken zich zorgen om de komst van het snellaadstation. De bewoners verwachten een toename van de verkeersdrukte en ze maken zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico’s. Een laaddstation heeft te maken met een grote hoeveelheid elektrische hoogspanning.

Ondanks protesten wil het college van burgemeester en wethouders toch toestemming verlenen. Het college geeft aan dat zij juridisch gezien geen mogelijkheden heeft om de vergunning te weigeren.

Industrieterreinen

Volgens diverse partijen in de gemeenteraad kan Fastned ook op andere plekken in de stad een dergelijk laadstation bouwen. Volgens de gemeenteraad zijn er voldoende plekken.
Ook vindt de gemeenteraad dat de gezondheid van bewoners voorop moet staan.

Foto

Elektrisch laadstation Fastned. Bron: www.routexl.com op Flickr – Some rights reserved.

Comments are closed.