58

Geen extra toezicht bij het Luierpark

Het Luierpark krijgt geen cameratoezicht. De gemeente geen camera’s laten plaatsen op het gedenkpark. Wel komt er extra toezicht in de vorm van controles. Dat bleek deze week tijdens een Raadsvergadering op het Stadhuis. Respect Almere had vragen gesteld over de toezicht op Het Luierpark.

Vernielingen

1Almere meldde eerder al dat de gedenkplek voor overleden kinderen meerdere malen is getroffen door vernielingen. Zo werd er een picknicktafel in brand gestoken en werden er bomen vernield. De laatste vernielingen leidde tot vragen van de lokale politieke partij Respect Almere.

Maatregelen

De lokale partij vroeg maatregelen te nemen. De gemeente is het daar niet mee eens. De gemeente vindt dat de toezicht al genoeg is, zo zijn er handhavers ingesteld en de buurtpreventie komt extra controleren. Cameratoezicht vindt de gemeente een brug te ver gaan: “Er is geen sprake van ernstige verstoring van de openbare orde”, aldus de gemeente tijdens een vergadering op de politie markt.

Dit vind je misschien ook interessant