104

Aanvragen paspoort binnenkort duurder in Almere

De prijs voor het aanvragen van een nieuw paspoort gaat omhoog. De tarieven voor reisdocumenten stijgen met ongeveer zes euro ten opzichte van 2018.

Tarieven

In 2018 kostte een volwassene voor volwassenen 65,30 euro. Eerder werd dit tarief al naar boven bijgesteld door de gemeente Almere. Toen kostte de aanvraag van zo’n paspoort 66,70 euro. Nu wordt dat 71,37 euro. Dat is het maximumtarief dat gemeenten kunnen vragen voor de aanvraag van een paspoort voor volwassenen.

Kosten

De Rijksoverheid bepaald wat het maximumtarief is. Om de kosten aan de rijksoverheid te kunnen betalen, is het volgens het college nodig de maximumtarieven te hanteren.

Invoer

Het nieuwe tarief wordt nog niet gelijk ingevoerd. Het onderwerp is gisteren besproken tijdens de Politieke Markt. Later volgt de wijziging die eerst bekend wordt gemaakt bij de officiële bekendmakingen.

Dit vind je misschien ook interessant