Wethouder voor Jeugd, Onderwijs, Ouderen en Gezondheid Aldrik Dijkstra is voor 16 weken met ziekteverlof. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad door middel van een brief.

Onderzoek vervanging

Tijdens zijn verlof voor de duur van 16 weken is de ‘onderlinge vervanging collegeleden’ van toepassing. Dat houdt in dat wethouder Jerzy Soetekouw de taken van Dijkstra waarneemt. De ChristenUnie onderzoekt momenteel of er een nieuwe kandidaat vanuit de partij gevonden kan worden. Ook zal ChristenUnie-fractievoorzitter Hans van Dijk hierover spreken met overige coalitiepartijen. te vinden is die de taken over kan nemen. Van Dijk zegt dat het niet vast staat dat zijn partij daadwerkelijk een vervanger wil.

Klachten aan het hoofd

Op 10 december ging wethouder Aldrik Dijkstra met klachten aan het hoofd naar huis. Volgens het college van B&W zorgen de klachten ervoor dat hij niet goed kan werken. Na verschillende onderzoeken is er ook nog steeds geen oorzaak. “Naar omstandigheden gaat het goed met hem, alleen het herstel vraagt tijd en rust”, aldus het college van B&W.

Inmiddels is bekend geworden dat wethouder Dijkstra nog tot halverwege mei niet aan het werk zal zijn.

Foto

Wethouder Aldrik Dijkstra en de aanwezige vertegenwoordigers van de nieuwe partners tijdens de ondertekening van het Pact Aanpak Gezond Gewicht Almere. Foto Anja de Graaff (via Gemeente Almere).

Comments are closed.