56

Geen vervuilde grond bij Triade in de Muziekwijk

De bouwgrond van een vestiging van zorgorganisatie Triade in de Muziekwijk is toch niet vervuild. Dat blijkt uit bodemonderzoek. De zorgorganisatie vroeg om een onderzoek na berichtgeving over mogelijke vervuilde grond uit Gelderland.

Vervuiling

De provincie Gelderland maakte afgelopen maand bekend dat op verschillende plekken in Nederland mogelijk vervuilde grond zou zijn geleverd door afvalverwerker Vink uit Barneveld. Vink leverde ook grond aan Triade bij de J.S. Bachweg.

Tijdens het onderzoek van adviesbureau De Klinker Milieu zijn geen schadelijke stoffen gevonden.

Eerdere onderzoeken

Eerder onderzocht de GGD de vervuilde grond. Uit dat onderzoek bleek dat de vervuilde grond niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Triade wilde geen risico lopen en liet daarom een ander onderzoek doen door adviesbureau De Klinker Milieu.

Dit vind je misschien ook interessant