Open dagen bij middelbare scholen in Almere

Deel dit artikel

Hoewel het schooljaar 2018/2019 ongeveer op de helft zit, moeten veel leerlingen uit groep 8 een nieuwe school kiezen. Maar hoe doe je dat het beste?

Keuze

Er zijn een hoop dingen belangrijk bij de keuze van een nieuwe school. Is er een bepaald beroep wat de leerling later wilt uitoefenen? Wat was de score van de entreetoets in groep 7? Wat is het advies vanuit de leerkrachten? Heeft de leerling veel sturing nodig of kan deze goed zelfstandig werken? Veel van deze vragen kan al sturen naar een bepaald niveau of naar een bepaalde school.

Open dagen

Uiteraard moet de leerling zich thuis voelen op school. Daarvoor organiseren veel middelbare scholen in Almere een open dag. Bij de open dagen kunnen de leerlingen de scholen goed met elkaar vergelijken en de beste school kiezen.

Bij sommige scholen is het ook een mogelijkheid om een privé-rondleiding te krijgen. Bekijk de afbeelding om alle open dagen te bekijken.


Klik hier om de afbeelding te downloaden en beter te bekijken.

Inschrijving

Na de open dagen moeten de leerlingen zich voor 1 maart aanmelden bij de school. Na de keuze ontvangt de nieuwe school informatie over de leerling (Cito-score, eindadvies, belangrijke gegevens). In de maanden mei en juni krijgt de leerling een schriftelijk bericht over de plaatsing van het kind.

Extra ondersteuning

Ook zijn er kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Deze krijgen een ander test- en aanmeldingstraject.