De VVD in Almere wil weten of Almeerders last hebben van loslopende honden. Het gaat om plekken waar het niet is toegestaan een hond los te laten lopen. De partij is met een enquête gestart. Deze vragenlijst kan tot 30 januari (12:00 uur) worden ingevuld.

Oorzaak

De oorzaak van de vragenlijst zijn de geluiden die opgevangen worden op plaatsen waar een zogeheten aanlijnplicht is. “Mensen die gebeten worden, maar ook mensen die vallen met de fiets over een loslopende hond. Iemand zou zelfs zijn overleden na een botsing op de fiets met een loslopende hond”, aldus raadslid Maurice Rutten.

Vragen

Volgens Rutten is het in Almere heel helder waar honden mogen loslopen en waar niet. Hij denkt om deze reden niet dat de regels duidelijker moeten.

Gemeente ontwerpt nieuwe ‘hondenkaart’

Comments are closed.