103

Ondertekening prestatieafspraak gemeente en huurders ging niet door

Door een fout in de planning van de gemeente Almere is de ondertekening van de prestatieafspraken tussen de gemeente, huurdersorganisatie 3HO en de drie corporaties niet doorgegaan. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten. Wethouder Loes Ypma kon niet aanwezig zijn bij de ondertekening.

Handtekening

De partijen zouden gisteren hun handtekening zetten. Door een praktische fout van de gemeente blijkt nu dat de ondertekening op een later moment plaats zal vinden. Wanneer is nog niet bekend gemaakt. Bij de ondertekening zouden wethouder Loes Ypma, Arjan Deutekom van GoedeStede, Hans Koelman van huurdersorganisatie 3HO, Eddo Rats van De Alliantie en Kim Ronner van Ymere hun handtekening zetten.

Afspraken

In november hebben de gemeente, de huurdersorganisatie 3HO en de drie corporaties overeenstemming bereikt over de inhoud van de prestatieafspraken voor 2019. In de prestatieafspraken wordt vastgelegd wat er volgend jaar in Almere wordt gedaan om het wonen in de stad beter te maken.

Afgelopen jaren

Het is niet de eerste keer dat de partijen hun handtekening zetten onder nieuwe prestatieafspraken. Onder andere in 2016 werden er afspraken vastgelegd. Toen werd bepaald dat ook in 2017 en 2018 de focus gelegd zou worden op meer woningen voor de grote groep woningzoekenden die aangewezen zijn op een betaalbare huurwoning. Een belangrijk deel van de afspraken ging toen over de toevoeging van nieuwe betaalbare huurwoningen aan het Almeerse woningaanbod.

Dit vind je misschien ook interessant