52

Derde aanhouding in onderzoek beschieting Maandagstraat

De politie meldt dat er een derde aanhouding is verricht in de zaak rondom de schietpartij in de Maandagstraat. Een 16-jarige jongen uit Amsterdam werd maandagavond aangehouden. Hij zit op dit moment vast. Mogelijk gaat het om de schutter die achterop de scooter zat.

Beschieting

Op 31 maart 2018 vond er een schietpartij plaats bij een huis in de Maandagstraat. Rond 18.50 uur zagen de bewoners twee onbekende jongens voor hun huis staan. Plotseling werd er meerdere keren geschoten. Niemand raakte gewond, wel liep het huis schade op. De twee jongens reden weg in de richting van de Dinsdagstraat op een vermoedelijk blauwe scooter.

“Meerdere Opsporingsprogramma’s zonden de beelden uit, wat veel informatie opleverde voor het onderzoek”, aldus de politie.

Eerdere aanhoudingen

Naar aanleiding van binnengekomen tips hield de politie kort na elkaar twee minderjarig meisjes aan. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang en de zoektocht naar de bestuurder gaat door.

Tips

Heeft u tips in deze zaak? Meld het dan aan de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of via meld misdaad anoniem op telefoonnummer: 0800-7000.

Dit vind je misschien ook interessant