De gemeente Almere maakt sinds kort deel uit van de Amsterdam IT-Circle. De IT-Circle is een regionaal georganiseerd kennisplatform waarin de aangesloten organisaties samenwerken in innovatie- en kennisontwikkeling. In de Amsterdamse IT-Circle zijn overheidsorganisaties, universiteiten en bedrijven aangesloten, zoals De Nederlandse Bank, KLM en ook de gemeente Amsterdam.

IT-kennis

Het doel is dat vanaf nu ook de medewerkers van de gemeente Almere buiten hun eigen organisatie IT-kennis kunnen delen en vergaren. Remco Schilderinck van de gemeente Almere geeft aan dat het belangrijk is dat medewerkers openstaan voor en participeren binnen IT-ontwikkelingen buiten de overheidsorganisatie. “Het verbreden van het blikveld biedt medewerkers de kans om tot andere inzichten te komen, soms de discussie aan te gaan en telkens weer met nieuwe ideeën aan de slag te gaan”, aldus Schilderinck.

Andere IT-circles

In Nederland zijn er in totaal zes regionale IT-Circles. Naast die van Amsterdam gaat het om Amersfoort, Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Utrecht en Oost-Nederland.

Comments are closed.